Czy taka myjka się nada

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gość
    Guest replied
    Zeby nie bylo plam wystarczy kupic recznik do osuszania i jest po klopocie
    Jak dla mnie karcher to przeplacanie

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    K7 polecam. Jak możesz to weź ze zwijaczem do węża.
    Ja kupiłem jeszcze zmiękczacz do wody i problem białych plam się skończył.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Szczerze nie kupiłbym Karchera z powodu ceny...chcialem kupic myjke i przegladalem temat od gory do dolu...kupisz K7 do czego do mycia auta?
    Ja kupilem Lavor'a, aluminiowa pompa dobry przeplyw wody bo to jeden z wyznacznikow tak jak aluminiowa pompa, akcesoria sa dostepne jakie chcesz, ja w zestawie dostalem koncowke patio plus waz do rynien i pianownice LS3 czyli jak PA i przeplyw ponad 500L i zaplacilem690zl jak dobrze pamietam

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Rosomak
    Używa ktoś z Was myjki Karcher K7 ???

Bardzo porządny sprzęt, polecam

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    Używa ktoś z Was myjki Karcher K7 ???

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez wodan
    Jednakże po podłączeniu pianownicy PA
    Ja bym się skupił właśnie na tym do której się da podłączyć tą pianownicę a nie czy to bedzie Nifilsk B&D czy jeszcze co innego

Do moje sie niestety nie da i ubolewam nad tym a przerabianie, kombinowanie to juz nie bedze tak działało jak oryginał

Zostaw komentarz:

• wodan
    odpowiedział(a)
    O Karcherach się nie wypowiem, bo nie używałem, ale ze swej strony mogę polecić Nilfiska (akurat posiadam wersję C 120). Do mycia autek nadaje się bardzo dobrze.
    Z tego co widziałem, to do wszystkich będzie ta sama uwaga - dodawana pianownica od razu do kosza - lepsze efekty miewałem z ręczniaka. Jednakże po podłączeniu pianownicy PA (do Nilfiska ok 180 zł z przesyłką) efekt piorunujący - piana gęsta jak śnieg.

Do zestawu brakuje jedynie podgrzewacza wody i eja

Zostaw komentarz:

• mati8201
    odpowiedział(a)
    Prosze o radę która z tych bedzie najlepsza wiem, że sa to najprostsze myjki

ma służyć do mycia dwóch samochodow osobowych + raz na rok ok 20m2 kostki i może jeszcze cos okazyjnie dojdzie

mycie samochodu chcialbym wykonywac za pomoca piany aktywnej
    zastanawialem sie jeszcze nad black decker ale wszyscy pisza ze nie robi piany

Zostaw komentarz:

• diablo228
    odpowiedział(a)
    takich myjek jak wymieniłeś się nie naprawia, tylko ida do kosza. Luknij sobie na myjki Niflisk wiele osób je kupuje i nie narzekają http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-...526177438.html ostatnio w castoramie był fajny zestaw w dobrych pieniądzach, na gwarancji oddajesz i dostajesz nową

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    mati8201, jakie części te myjni jak się zepsują to kosz i kupujesz nową, na tym to polega. Za część zapłacisz 60% nowej.
    Za tą kwotę to są jednorazówki.

Zostaw komentarz:

• mati8201
    odpowiedział(a)
    wiem ze karcher to znaczek ale czesci w razie czego mozna dokupic a jak kupie black decker to z czesciami lipa to jaki waszym zdaniem byłby najlepszym wyborem z tych co podałem sa juz nowe linki

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez zsolpyw
    Linki nie wchodza.
    To jest kopia postu z innego wątku który został zamknięty przez moda, co by bałagan sie nie robił i dobrze

mati8201,

Myjki wymienione przez Ciebie są to najprostsze modele na pompie kompozytowej (moze K3,80) ma AL) do mycia samochodu roweru kosiarki nadają sie do mycia 200m2 kostki przed domem czy elwacji budynku juz nie bardzo bo nie lubią długotrwałej pracy. Jak zależy Ci na akcesoriach pianownicy PA czy jakiejś szczotce to warto inwestować w Vario i Karchera oni maja tego najwięcej, natomiast jak to ma być tylko myjka wysokoćiśnieniowa to nie pchał bym sie w Karchera bo płacisz ze 30% za znaczek

Zostaw komentarz:

• zsolpyw
    odpowiedział(a)
    Linki nie wchodza.

Zostaw komentarz:

• mati8201
    odpowiedział(a)
    Proszę o pomoc w zakupie myjki wysokociśnieniowej

myjka bedzie używana sporadycznie tzn do mycia samochodów 2 osobowe powiedzmy raz na 2 tygodnie plus umycie kostki kolo domu raz w roku

ma to byc myjka nisko budżetowa
    po przeszukaniu allegro znalazłem takie propozycje

skłaniałbym sie do takiej

powiedzcie czy warto dopłacić i wziąść taką z dyszą vario

ewentualnie u mnie w catroramie jest black decker za 399 model 1700

LINKI POPRAWIONE

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Mylicie się wszyscy, którzy myślicie, że na myjniach samoobsługowych jest duże ciśnienie. Otóż jest ono ograniczane do ok. 100-110 MPa. Oczywiście jest większy wydatek wody.

Zostaw komentarz:

• staraoctavia
    odpowiedział(a)
    200 nic nie robi - sprawdzone empirycznie niejednokrotnie
    Myjka cisnieniowa nie niszczy lakieru.

Zostaw komentarz:

• zajas
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ovi
    No serio. Kiedyś przywaliłem przy cofaniu w śmietnik. Lakier nie odpadł. Nie popękał. Ale później pojechałem na myjkę i jakie było moje zdziwienie gdy ciśnienie wody zaczęło odrywać z górnej części zderzaka 0,5 cm płatki lakieru. Właśnie w tym miejscu gdzie uderzyłem.
    no jak przywaliłeś 160bar na pęknięty lakier to trudno żeby nie odpadł.........na nieuszkodzony lakier można spokojnie myjkami 120-140 bar śmigać, większego ciśnienia bym się obawiał, ale nie potrafię wytłumaczyć dlaczego

Zostaw komentarz:

• ovi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez stefan1818
    Zamieszczone przez ovi
    ja już nie myje karszerami swojego samochodu. Lakier strasznie się niszczy. Miejscami płaty lakieru mi odrywało ze zderzaka. Wole delikatne ręczne mycie.
    Ty serio piszesz czy to ironia ?

Pytam poważnie.
    No serio. Kiedyś przywaliłem przy cofaniu w śmietnik. Lakier nie odpadł. Nie popękał. Ale później pojechałem na myjkę i jakie było moje zdziwienie gdy ciśnienie wody zaczęło odrywać z górnej części zderzaka 0,5 cm płatki lakieru. Właśnie w tym miejscu gdzie uderzyłem.

Zostaw komentarz:

• stefan1818
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ovi
    ja już nie myje karszerami swojego samochodu. Lakier strasznie się niszczy. Miejscami płaty lakieru mi odrywało ze zderzaka. Wole delikatne ręczne mycie.
    Ty serio piszesz czy to ironia ?

Pytam poważnie.

Zostaw komentarz:

• gusiak11
    odpowiedział(a)
    :lol: :lol:

Zostaw komentarz:

• staraoctavia
    odpowiedział(a)
    :lol:

Zostaw komentarz:

• ovi
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    Dorzucę swoje
    Kupiłem chyba cztery lata temu Lavor 160 w Lidlu. 160 bar i do chyba 520 L/min. pompa alu) ). Dałem coś ok 500. daje radę. Jest OK. Karcher z takimi parametrami to co najmniej seria 5 lub 6 a to zupełnie inna cena.

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    stefan1818, jeśli będziesz kupował myjkę pytaj o silnik indukcyjny oraz pompę minimum aluminiową. Najlepsza jest oczywiście pompa mosiężna.

Zostaw komentarz:

• kazik4x4
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piotrek_os
    Do prac czysto amatorskich i od czasu do czasu...do typowa myjka z marketu moze wystarczyc na lata.
    A jak ktos juz ma wieksze wymagania to kupuje za tys...itp
    Oczywiście że tak.
    Tylko tu jest spore grono tych, którzy od myjki z marketu wymagaliby tego co mają na myjni bezdotykowej, czyli:
    - 550-600l/h
    - ciśnienie robocze od 120bar w górę
    - wody o temp 65.C
    - i chemii w tej wodzie

A tak na prawdę myjka do użytku domowo-garażowego służy jedynie:
    - wstępnego zmycia zanieczyszczeń
    - podania piany
    - spłukania pojazdu

Od czasu do czasu zmyć kostkę, podjazd, czy komorę silnika.

A skoro to tego, to po co sprzęt za więcej niż 1000pln?

Ja mam w pracy myjkę Kranzl nie pamiętam modelu, ale taka "semi-profi" wózek na 4 kółkach - myje wszystko, ale u mnie w robocie jest sporo do mycia - silniki, części metalowe, pompy, siłowniki - pryskamy chemią a potem myjka i jest cacy. Wcześniej miałem Karchera z podgrzewaniem do 130'C 160bar i 800l/min - ale to raczej był masakrator do usługowego mycia ciężarówek i cysterm spożywczych.

Do domu kupiłem BlackDecker (chyba 470pln kosztował, 2200W bodajże)) - zamontowałem na stałe w garażu przy drzwiach, jedynie wymieniłem przewód na dłuższy - 10m i o większej średnicy żeby strat przepływu nie było. Do prac domowych w zupełności wystarczy.
    Zasilanie dałem z c.w.u, więc np. zimą przed wjechaniem do garażu "odcinam" nawisy śnieżno błotne, przemywam nadkola itp. Wąż spokojnie sięga, żeby cały garaż zmyć czy podjazd.
    Do użytku domowego te do 500pln spokojnie wystarczą.
    Jednak we wspomnianym przypadku wydawanie 200pln na w.w. wynalazek to wyrzucenie 200pln w błoto.

Zostaw komentarz:

Pracuję...